Atlanta

Leva & Bo i Atlanta

VÄNLIGA MÄNNISKOR, MILDA VINTRAR, NÄRA TILL NATUREN

Är du kanske på väg att flytt till Atlanta känt som söderns huvudstad? Atlanta ligger vid foten av Appalacherna och landskapet kännetecknas av böljande kullar och har ibland även kallats  “City in the forest” pga. den höga mängder träd och grönområden som finns inom stadsgränsen.

Här har många multinationella företag sitt huvudkontor, till exempel Coca-Cola Company, och ska du resa till Atlanta med flyg finns här en av USA:s mest trafikerade flygplatser. Det finns mycket intressant historik som tex. att Martin Luther King Jr. föddes och växte upp i Atlanta och hans födelseplats har gjorts om till museum. Martin Luther King Junior National Historic Site hyllar en av de mest inflytelserika personerna i USA:s historia.

Klimatet ger dig heta somrar och milda vintrar vilket är fantastiskt om du gillar att odla blommor eller grönsaker. Atlanta är även hem till några av det bästa universiteten i södern som GA Tech, GA State och Emory University plus är du sport intresserad finns det ett fotbollslag Atlanta United, baseboll lag Atlant Braves, amerikansk fotboll Atlanta Falcons och Atlanta Hawks om du gillar att titta på basket .

En stad fylld av aktiviteter som festivaler, zoo, akvarium och ett stort kulinariskt utval garanterar att du aldrig behöver det tråkig men det finns också många platser att bara ligga på en filt och läsa en bok på.

fler SWEA engagemang

Svenska organisationer I Atlanta

The Swedish Consulate in Atlanta does not have a webpage, but you can send them an email: atlanta@consulateofsweden.org.


 

Frågor eller funderingar kring ett liv i ATLANTA?

Kontakta sweaatlanta@gmail.com